08-02-2022

25jaar Johan Cruijff Foundation

Johan Cruijff werd één van de grootste voetballers én coaches aller tijden. Toch had hij nóg een droom: Hij wilde sport en kinderen verbinden. Die droom realiseerde hij, exact 25 jaar geleden, op 8 februari 1997, met de oprichting van de Johan Cruyff Foundation.

Ik was als organisatiefotograaf aanwezig bij de aftrap van het jubileumjaar. Een evenement op Cruyff Court Betondorp, op steenworp afstand van het geboortehuis van Johan Cruijff.

Samen met Royal Delft is er ter ere van het jubileumjaar een serie Delfts Blauwe tegels met ‘gevleugelde’ uitspraken van Johan Cruijff ontwikkeld. De tegels zijn vanaf vandaag als pre-order te bestellen op www.royaldelft.com/cruyfffoundation. Een gedeelte van het verkoopbedrag komt ten goede aan de Cruyff Foundation. Van de tegel met de maatschappelijke quote ”Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen” is een stoeptegel gemaakt. Deze werd vandaag aangeboden door kinderen aan Rick Vermin, bestuurder van Amsterdam Oost en gelegd bij Cruyff Court Betondorp.

Zoals Johan Cruijff ooit zelf zei. “Het is nog helemaal niet af, het is eigenlijk pas voor de helft af en daar kunnen we alleen met z’n allen wat aan doen.”

← Terug naar nieuws