13-05-2018

AKC Blauw Wit wint 2x van LDODK

Zondag ben ik naar de Baarsjes in Amsterdam gereden om daar de wedstrijden van de selecties van AKC Blauw Wit - LDODK/Rinsma Modeplein te fotograferen. De voorspellingen van buienradar waren niet erg positief dus naast de standaard camera uitrusting ging er van alles mee om mezelf en mijn apparatuur te beschermen.

De reserveteams beten het spits af en hielden het droog. Blauw Wit was veel te sterk voor LDODK. De friezen hebben nog twee hele zware wedstrijden voor de boeg in hun strijd tegen degradatie. Blauw Wit 2 verstevigt haar positie in de strijd om de play-offs.

Wedstrijdverslag Ereklasse A AKC Blauw Wit - LDODK/Rinsma Modeplein
De eerste vijfentwintig minuten was het LDODK, zonder de geblesseerde Marjolijn Kroon, wat aan de goede kant van de score stond; via 4-6 en 8-9 leken zij op de goede weg. Bij rust had Blauw-Wit echter het gat ongedaan gemaakt, en de 12-10 ruststand werd binnen tien minuten uitgebouwd naar 17-12. LDODK kende nog een opleving (17-14), maar wist in het tweede deel van de tweede helft slechts één keer te scoren. Zodoende kon Blauw-Wit met wederom een excellerende Loraine Vissers (zeven goals) betrekkelijk eenvoudig overeind blijven. De Amsterdammers, die Marloes Frieswijk misten en Marc Broere al na vijf minuten geblesseerd zagen uitvallen, komen zodoende naast LDODK (10 punten), en met in de laatste twee duels nog koplopers KZ en Fortuna op de rol (13 punten) is er nog een minieme kans dat zij de kruisfinales halen. Voor LDODK lijkt het seizoen wel voorbij, al moet het 2e (met dit weekend Flokstra, André Zwart, Pries en Van der Vorst - die ook een hele wedstrijd speelde in het eerste - in de basis) zich nog steeds definitief veilig spelen. (Uitslag: 22-15)

Bron: www.korfbal.nl

Fotoserie: Ereklasse A AKC Blauw Wit - LDODK/Rinsma Modeplein
Fotoserie: Reserve Ereklasse A AKC Blauw Wit 2 - LDODK/Rinsma Modeplein 2

← Terug naar nieuws