21-05-2023

Apenheul - workshop Anders kijken - 2

Een bezoek aan de Apenheul is waar een gesprek aan de zijlijn van een korfbalveld toe kan leiden. Wie had dat voorzien.
Ik vertelde korfbalster Lieneke Pries over mijn workshop ‘Anders kijken met je camera’ die ik vorig jaar aan twee jonge meiden in de Keukenhof had gegeven.
Omdat Lieneke graag meer uit haar camera zou willen halen qua fotograferen vroeg ze me of ik haar ook een keertje wilde laten zien wat er allemaal bij komt kijken in het proces van fotograferen.


De Keukenhof was helaas niet meer mogelijk vanwege de tijd van het jaar, maar een dierenpark is vaak een mooie locatie om rustig om je heen te kunnen kijken. Dus dat werd de Apenheul. Van mijn laatste bezoek aan dit park kon ik mij herinneren dat het zeer geschikt is om te beginnen met natuurfotografie. 

De zon/schaduw overgangen en de beweeglijkheid van de dieren maakten het Lieneke niet makkelijk. Maar haar fotoserie laat een duidelijke kijk op het leven in dit park zien. 
Een week later was ze in Frankrijk te vinden en maakte ze een super leuke fotoserie van haar Mont Ventoux avontuur tijdens haar klim voor het goede doel. Ze had mijn aanwijzingen duidelijk ter harte genomen. Super compliment aan haar!


← Terug naar nieuws