03-03-2022

Boulderen in Den Haag

De boulderhal van Walhalla Den Haag was vandaag mijn werkterrein. Op verzoek van Winter&SummergamesNL was ik aanwezig om tijdens een Speedsoccer event voor jongeren het extra onderdeel Boulderen op de foto te zetten. 
De jongeren en hun begeleiding daagden elkaar uit om als eerste de moeilijkste routes te bedwingen. Dit leverde leuke plaatjes op!

Waarom Winter&SummergamesNL?
Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gestresst te voelen en krijgen jongeren vooral te horen wat er nu allemaal niet meer kan of mag. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven.
De Winter & Summer Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen. De organisatie faciliteert onder andere buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties om lokaal extra sport- en spelactiviteiten te organiseren. Denk hierbij aan alles wat er lokaal mogelijk is: van 3x3 basketbaltraining, bootcamplessen tot breakdance workshops. Hierin kan uiteraard de verbinding met de lokale sportverenigingen gemaakt worden.

Organisaties achter Winter & Summer Games
Sociaal Werk Nederland, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation besloten eind vorig jaar de handen ineen te slaan om jongeren een positieve impuls te geven tijdens de donkere wintermaanden door lokaal extra sport- en spelactiviteiten te faciliteren. En met succes. In de periode van half december tot en met eind februari deden ruim 55.000 jongeren mee aan 3.300 activiteiten op 921 locaties.

De Winter Games maakten duidelijk dat de behoefte aan samen sporten, bewegen en ontmoeten groot is. En daarom hebben de organisaties een dringende oproep voor verlenging gedaan. Begin maart boden enkele jongeren een petitie aan op het Binnenhof aan Tweede Kamerleden, Atje Kuiken (PvdA) en Rudmer Heerema (VVD). Ook werd er een korte documentaire gepubliceerd over het belang en de impact van de Winter Games.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) en de Nationale Postcode Loterij gaven gehoor aan onze oproep en dankzij hun financiële steun kan de organisatie doorgaan van Winter Games naar Summer Games. Hierdoor is men in staat nog meer jongeren een positieve impuls te geven en in beweging te brengen!

← Terug naar nieuws