18-03-2019

De Nederlandse korfbalwereld neemt afscheid van een legende

De korfbalwedstrijd van Blauw-Wit tegen LDODK stond helemaal in het teken van het afscheid van Marc Broere, de all-time topscorer van de Korfbal League met 1461 doelpunten in 257 Korfbal Leagueduels. Dit was na achttien seizoenen zijn laatste thuiswedstrijd. 

De selectie van Blauw Wit had een prachtig filmpje gemaakt voor Marc Broere en tijdens het oplopen was er confetti en bloemen. Daarna ging de wedstrijd van start. 
Verdedigend stonden beide ploegen goed te spelen, maar aanvallend ontbrak het beide ploegen aan scherpte in de afronding. Het waren de Friezen die het initiatief namen, na een gelijkopgaande beginfase. Bij rust had de ploeg van Henk Jan Mulder een voorsprong van drie doelpunten (5-8). In de tweede helft wist LDODK die voorsprong te consolideren en zelfs verder uit te breiden. In de 48e minuut, nadat hij een prachtige goal scoorde, kreeg Broere zijn welverdiende publiekswissel. De overwinning kwam voor LDODK nooit in gevaar, de Friezen eindigen definitief als derde na de reguliere competitie. Helaas is het voor Blauw Wit klaar deze competitie, de play-offs kunnen niet meer gehaald worden.

Foto’s:
Blauw Wit 1 - LDODK/Rinsma Modeplein 1
Blauw Wit 2 - LDODK/Rinsma Modeplein 2
Amsterdamse schotcompetitie, jeugd B t/m F

← Terug naar nieuws