16-02-2021

Eindelijk weer actie vastleggen - Korfbal League gaat door

Naast dat 2020 en ook dit jaar net even wat anders verlopen dan anders is de Korfbal League, als een van de weinig doorgaande sportcompeties, ook net even wat anders dan anders ingedeeld. Er wordt nu in twee poules van 6 ploegen gespeeld waarbij uiteindelijk de eerste 4 ploegen de play-offs gaan spelen voor het landskampioenschap. Er degradeert aan het einde van de competitie niemand omdat er op dit moment in de hoofdklasse niet gespeeld wordt.
Spelers, speelsters en stafleden worden meerdere malen per week getest. Ook op de speeldag wordt er een sneltest afgenomen. Anderen worden via looproutes en opgepaste afstand toegelaten tot de sporthallen.
Van buiten is er maar mondjesmaat toegang voor fotografen en nieuwszenders. Alleen huisfotografen of fotografen voor Korfbalfoto (iov het KNKV) worden toegelaten. 

Blauw Wit - Groen Geel
Ik mocht voor Korfbalfoto op 23 januari jongstleden naar de wedstrijd Blauw Wit - Groen Geel. Een affiche voor een spannende pot. 

Blauw-Wit en Groen-Geel maakten er een heerlijke avond vol spanning van. Thomas Schagen (Groen-Geel) was op schot, Momo Stavenuiter had zijn handen vol aan hem. Bij rust had Blauw-Wit een 15-10 voorsprong opgebouwd, maar na rust was het Groen-Geel dat het initiatief had en geloof uitstraalde. Kenny Lauf (Blauw-Wit) kreeg een gele kaart, na een harde overtreding op Martin Coevert. Coevert kon gelukkig verder én verzilverde de strafworp die hij kreeg. Op 23-22 was het Lindsy Krop die haar ploeg naast Blauw-Wit schoot. Een spannende slotfase volgde, waarin het uiteindelijk Momo Stavenuiter was die zijn ploeg in de dying seconds van de wedstrijd naar de winst schoot. Groen-Geel was dichtbij een stunt, maar keerde met lege handen terug naar Wormer. Uitslag: 26-25De dubbel: Blauw Wit - Oost Arnhem
Op Valentijnsdag, terwijl iedereen zich buiten op het ijs vermaakte, zat ik met de Sonycamera weer aan de kant bij Blauw Wit om zowel de wedstrijd in de Reserve KL als in de Korfbal League te fotograferen. Ditmaal als huisfotograaf.

Hoewel Blauw Wit 2 geen kind had aan Oost Arnhem 2 was het in deze wedstrijd smullen als sportfotograaf. Genoeg acties van beide kanten leverden mooie plaatjes op waarmee ik de thuisclub blij heb kunnen maken.

Voor het vlaggenschip van Blauw Wit was het helemaal niet zo makkelijk om haar tegenstander van zich af te schudden. Dus ook bij deze wedstrijd had ondergetekende genoeg acties om uit te kiezen.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Blauw-Wit had veel rebounds, waardoor het veel kon herhalen. Echter, er werd verzuimd om de opgelegde kansen af te maken. Daardoor kon Oost-Arnhem van 1-4 terug komen naar 6-6.
Bij 8-9 hadden de bezoekers de eerste voorsprong, maar Blauw-Wit liet zich niet van de wijs brengen. Nog voor rust hadden de Amsterdammers een voorsprong van drie punten te pakken: 13-10.
In het begin van de tweede helft leed Blauw-Wit veel balverlies, met name op de pass naar binnen. Dat zorgde ervoor dat Oost-Arnhem aan kon blijven haken. Willemien Kragt was met vijf goals de belangrijkste dame aan de kant van de Arnhemmers.
Beide ploegen leverden veel strijd en energie, maar dat ging ten koste van de effectiviteit.
Op 25-18 had Blauw-Wit dan eindelijk het beslissende gat geslagen en was het verzet van Oost-Arnhem gebroken. De promovendus hing lang aan het elastiek, maar kon niet voorkomen dat het opnieuw een nederlaag moest incasseren. Uitslag: 27-21

Foto’s (OYPO)
23-1-2021 Blauw Wit 1 - Groen Geel 1
14-2-2021 Blauw Wit 1 - Oost Arnhem 1
14-2-2021 Blauw Wit 2 - Oost Arnhem 2

Foto’s in media
NH - Nieuws
 

← Terug naar nieuws