21-10-2018

EK Korfbal - wederom prooi voor Team NL

Een mondiaal toernooi in eigen land winnen is iets wat een sporter natuurlijk het liefste wil, maar moeilijker wordt het als men verwacht dat je wel even wint. En dat is nu precies waar het Nederlandse korfbalteam mee worstelt.

Verrassende tegenstander in de halve finale
Team NL won haar poulewedstrijden met ruime cijfers en won ook haar kwartfinale flink. Verrassend was wel de tegenstandster in de halve finale: België verloor haar wedstrijd tegen Duitsland(!), kwam dus eerder dan verwacht en misschien wel eerder dan gehoopt Nederland tegen op dit Europese kampioenschap.


Helaas bleef het korfbalspektakel waar iedereen op had gehoopt bij het korfbalaffiche Nederland-België uit. Misschien omdat België het Duitse team ruim zag winnen van Portugal en ze dus daarmee geen wraak meer kon nemen op haar verloren partij eerder in de week. Of het hele geloof in het moeilijk kunnen maken voor het Nederlandse team was er gewoon niet. 
De tribunes waren bij lange na niet vol, op het veld was de inzet van de Belgen ver te zoeken en helaas gingen de trucballen van de Nederlanders er ook vaak niet in. Vlak na rust had Nederland meer geluk in het vinden van het mandje, maar de Belgen hadden hun verzet duidelijk in de kleedkamer laten liggen zodat Nederland kon uitlopen van 12-5 naar 22-9. 
Gevolg: Nederland speelt de EK finale in Heerenveen tegen Duitsland, België rest slechts de strijd om het brons tegen Portugal.

Duitsland voor het eerst in de geschiedenis in een finale van een eindtoernooi
De vraag was natuurlijk hoe Duitsland, voor het eerst in de geschiedenis in een finale van een eindtoernooi, zich zou presenteren tegenover grootmacht Nederland.
En het antwoord is: verrassend goed. In de eerste helft lukte het Nederland niet om afstand te nemen. Na de eerste twee kwarten was het 8-4, waarbij het supportersvak van ons buurland duidelijk van zich liet horen. 
Na de rust kon de ploeg zich herpakken en zorgde voor een comfortabele voorsprong waardoor het team de toeschouwers op mooie acties kon trakteren. Einduitslag: 21-8.

Afscheid Suzanne Struik na 69 caps, 3 Wereld-, 3 Worldgames en 4 Europese titels
Suzanne Struik sloot haar indrukwekkende internationale carrière af met een prachtig doelpunt in het vierde kwart van de wedstrijd. Na de huldiging van het team werd ze door oud bondscoach Jan Sjouke van den Bos en haar vader nog eens extra in het zonnetje gezet. Foto’s:

Halve Finale Nederland - Belgie (Orange Pictures)
Finale Nederland - Duitsland (Orange Pictures)

 


 

← Terug naar nieuws