26-02-2022

Fotograaf Blauw Wit Korfballeague 2021-2022

Ook dit seizoen mag ik wekelijks getuige zijn van de prestaties van de selectie van het Amsterdame Blauw Wit. De club heeft me weer gevraagd om foto’s te maken.
Waar het tweede team van Blauw Wit haar wedstrijden regelmatig met grote cijfers wint, en daarmee nog steeds bovenaan staat in de competitie, had het vlaggenschip helaas niet voldoende gepresteerd in de eerste helft van de competitie om te kunnen strijden voor de play-offs.
Daarom strijdt het team nu in de degradatiepoule voor lijfsbehoud op het hoogste niveau van het Nederlandse korfbal.

Vorige week werd een goede eerste stap gezet daarin door de winst in Sassenheim op TOP/Litta. Een wedstrijd die bol stond van de emoties. Een waar spektakel in sporthal de Korf dat tot de laatste seconden van de wedstrijd spannend bleef.

Vandaag, 26 februari, zou Oost Arnhem op bezoek komen. Op papier een mindere tegenstander. Maar na hun winst op directe concurrent KCC/van Santen vorige week had de ploeg uit het oosten van het land eigenlijk niets te verliezen en alleen maar te winnen vandaag.
Met veel overtuiging en inzet zorgden de bezoekers ervoor dat Blauw Wit helaas vandaag het hoofd moest buigen.

Verrassend genoeg zorgt deze misstap nog niet voor veel problemen aangezien ook Dalto en KCC vandaag wonnen van Groen Geel en TOP/Litta. Hierdoor staat Blauw Wit nog steeds bovenaan de degradatiepoule en ligt alles nog open voor Oost Arnhem om directe degradatie misschien nog wel te ontlopen…

Verslag: KNKV-site
Een wedstrijd die voor beide ploegen moeilijk op gang kwam. Waar in de beginfase Blauw-Wit een vroege 3-1 voorsprong nam en hierin ook de overhand van het spel had, was het uiteindelijk Oost-Arnhem dat het initiatief over nam. De Amsterdammers hadden in de eerste vijf minuten nog veel reboundoverwicht en haalden hier veel kansen uit, maar in het verdere verloop van de eerste helft maakten zij het zichzelf vooral heel lastig door slecht te selecteren. Hier wist Oost-Arnhem optimaal van te profiteren. In de laatste minuten van het eerste bedrijf mocht Momo Stavenuiter nog invallen. Hij bewees meteen zijn waarde door eigenhandig het verschil van vier naar twee te brengen. Dit werd – helaas voor hem – direct teniet gedaan door Willemien Kragt die haar derde en vierde goal in de laatste minuut voor rust binnen gooide (8-12). Aan het begin van de tweede helft gaf Blauw-Wit gas maar Oost-Arnhem liet zich niet van zijn stuk brengen. Ook niet na de vakwissel van Jordi van Elburg en Fleur Blötevogel. Van Elburg schoot bij het terugkomen in het andere vak driemaal raak. Het antwoord van de Arnhemmers was het inbrengen van een andere verdediger in de persoon van Tim Pels. Hij hield Van Elburg van het scoren af waardoor de blauw-witten uit Arnhem het gemaakte gat van de eerste helft konden verdedigen. De wedstrijd eindigde met een hele slordige laatste minuten van beide kanten. Het leek voor Blauw-Wit nog mogelijk om terug te komen door verkeerde keuzes aan Arnhemse zijde. Echter ging de thuisploeg hier zelf ook niet goed mee om en tot drie keer toe onnodig de bal. Zo verraste Oost-Arnhem voor de tweede week op rij en is er nog niets beslist in de degradatiepoule. (Uitslag: 20-23)