30-12-2022

Geslaagde eerste editie Winter Experience Camp

In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation organiseerde Stichting Basketball Experience Nederland (BEN) deze week de eerste editie van het rolstoelbasketbal U23 Winter Experience Camp. Mijn opdracht was het fotograferen van de verschillende onderdelen van dit internationale ‘trainingskamp’. 

Dit kamp draait duidelijk niet alleen om het balspelletje. Datzelfde balspelletje is een middel om de jeugd zowel op als buiten het veld te laten groeien als personen. Het internationale karakter onder leiding van Team NL spelers en (internationale) top coaches geeft de deelnemers een nieuwe ‘familie’. 
De sporters en coaches waar ze normaalgesproken tegen op kijken stonden nu naast hen aan de zijlijn, beantwoorden hun vragen en hadden waar nodig een luisterend oor.  Ervaringen werden onderling gedeeld en vriendschappen gesloten.

​​​​​​

Achtentwintig jeugdige spelers uit 10 verschillende landen hadden zich aangemeld voor het kamp. Zoals in de live Q&A door paralympisch kampioen Patrick Anderson al werd onderstreept: wil je beter worden in het basketballen, grijp dan kansen zoals deze met beide handen aan.Het resultaat van 400 foto’s laat zien hoe de sfeer was deze twee dagen dat ik onderdeel van de staf mocht zijn. Iedereen gaat met een enorme bak aan herinneringen het nieuwe jaar in. Wie weet tot de volgende editie!!!

www.basketballexperience.nl
 

← Terug naar nieuws