08-03-2020

Hoofdklasse Hockey in het Wagenerstadion - Amsterdam wint van Rotterdam

Na de zon van gisteren was het vanochtend wel even slikken toen ik naar buiten keek. Het water bleef maar uit de donkere wolken boven Amstelveen tegen mijn ruiten kletteren. Het was ook nog niet klaar met regenen toen ik om 13.45u in de auto stapte om naar het Wagener Stadion te rijden. Gelukkig had men voor mij net plaats gemaakt op de parkeerplaats vlakbij de ingang en kon ik daardoor snel naar binnen.


Op het programma stond de hoofdklasse heren wedstrijd van AH&BC (Amsterdam) tegen Rotterdam. Waar de thuisploeg normaliter mee doet om de strijd in de playoffs en het kampioenschap staat ze nu op een zevende plaats op de ranglijst waar Rotterdam op de derde plaatsvan de ranglijst er veel beter voor staat. 

Ik werd zoals via de mail aangegeven netjes ontvangen door de clubmanager van Amsterdam. Ze nam me mee de catacombe van het stadion in en wees me alles wat ik mogelijk nodig had. Ik kreeg de spelerslijsten aangereikt en kon daarna aan de slag.

De opdracht via Orange Pictures was voor de Tophockeykrant. Talent Floris Middendorp moest worden gefotografeerd. Bij een goede staande foto kon hij zelfs nog worden gebruikt voor op de cover.
Nou ja, duidelijk en zeer goed mogelijk zou je zeggen. Ware het niet dat Floris een  een rugblessure had opgelopen waardoor hij maar weinig speelminuten kreeg vandaag.

Gelukkig kreeg ik de kans om in het vierde kwart toch wat actie van hem vast te leggen. Missie geslaagd dus.

Waar van te voren werd gedacht dat Rotterdam naar het noorden was gereisd voor een eenvoudige overwinning was het de thuisploeg die via een prachtig schot van Mirco Pruyser (Amsterdam,#10) op voorsprong kwam in het eerste kwart. 
Rotterdam had wel het betere van het spel en maakte via een strafcorner gelijk (Jeroen Hertzberger (Rotterdam,#11)). Nipt voor rust deed Amsterdam zichzelf een plezier en verzilverde ook een strafcorner, 2-1.


De tweede helft was qua spelopbouw rommelig aan beide kanten. Geen van beide ploegen kwam los van de tegenstander en het ging op en neer.
In het derde kwart kreeg Amsterdam meerdere strafcorners, duidelijk een specialisme, want hierdoor liep de ploeg uit van 2-1 naar 4-1. Eigenlijk was het daarna snel gebeurd met de weerstand van de bezoekers.
Met de 6-1 via Teun Rohof gaven de Amsterdam aan nog niet klaar te zijn met de Rotterdammers. En het werd nog erger toen de Amsterdammers in de laatste 10seconden van de wedstrijd ook nog de 7-1 binnen tikten.

Ondanks de slechte vooruitzichten waren de weergoden mij gunstig gezind waardoor het nabewerken van de foto’s weinig omhanden had behalve wat rechtzetten en kaderen. Dus een flink aantal foto’s zijn door de keuring gekomen en hebben de site van Orange Pictures gehaald (en niet alleen die van Floris natuurlijk ;-)).
Het was heerlijk om weer lekker buiten te zijn al was ik toch wel blij met mijn handschoenen, muts en dikke jas. Brr wat was het koud aan de lijn!

Foto’s van de wedstrijd (Orange Pictures)

← Terug naar nieuws