23-09-2020

Johan Cruff Foundation - On tour

Al 19 jaar organiseert de Cruyff Foundation in september de Open Dag. Wat ooit begon als een kleinschalig evenement groeide uit tot een hele bijzondere dag, waarbij het Olympisch Stadion in Amsterdam werd omgebouwd tot een waar sportparadijs voor kinderen met én zonder beperking.
Helaas was het dit jaar, vanwege het coronavirus, niet mogelijk om de Open Dag in het Olympisch Stadion te organiseren. Een mooi voorbeeld van omdenken: de Johan Cruyff Foundation ging dit jaar naar de kinderen toe.

Tijdens deze corona-proof variant van de Open Dag bezocht de organisatie scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts die al jaren bij de Open Dag betrokken zijn. Naast deze 20 plekken ontvingen nog eens 60 locaties een rijk gevuld sportpakket, zodat we zoveel mogelijk kinderen in beweging brengen.

Ik mocht namens de organisatie fotograferen bij Atletiek Vereniging Lycurgus in Assendelft. Een groep enthousiaste kinderen, jongeren en volwassenen die zich vol overgave, aangemoedigd door JCF-ambassadrice Marlou van Rhijn, storten op de oefeningen. Onder begeleiding van verschillende vrijwilligers werd er hardgelopen, uit het startblok gestart, met een fluisterspeer gegooid, ver gesprongen en een estafette gerend. 

Foto’s (bron: JCF - facebook)

← Terug naar nieuws