25-04-2018

Johan Cruijff Foundation - 14K Run

Inmiddels mijn 5de Johan Cruijf Foundation evenement als fotograaf achter de rug. Super leuk om te doen. Het enthousiasme van de mensen, organisatie en deelnemers, geeft veel energie. Dat maakt het vak van sportfotograaf zo mooi!

Ajax en de Cruyff Foundation organiseren jaarlijks, in samenwerking met Le Champion, een uniek hardloopevenement: de Cruyff Foundation 14K Run. De run vindt altijd plaats op 25 april, de geboortedag van Johan Cruijff. Dit jaar was heel speciaal omdat vanaf vandaag de ArenA officieel de Johan Cruijff Arena heet. Voorafgaand aan het evenement werd het nieuwe logo onthuld.

De Cruyff Foundation 14K Run is een run die start vanaf het Johan Cruijffplein (Stadionplein). Via een route van 14 kilometer, langs plekken uit het leven van Johan Cruijff, eindigt de run bij de Johan Cruijff Arena. De opbrengsten van de diverse runs en alle bijbehorende acties komen volledig ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation.

Naast de 14K Run wordt er ook een 5K Run, een Business Run en een speciale Kids Run van 1400 meter georganiseerd. De start van de 5K Run en de Kids Run is bij de Johan Cruijff Arena. Alle runs eindigen in de ArenA.
Dit jaar heb ik de starts van de 5K en de Kids Run gefotografeerd en was ik getuige van het enthousiasme en de inzet waarmee alle deelnemers, jong en oud, er tegen aan gingen.

Op facebook is een kleine impressie geplaatst van het evenement (ik heb mijn eigen foto’s geliked). De JCF-nieuwsbrief over de 14k Run heeft mijn foto als coverfoto en tevens is een van mijn foto’s gebruikt bij het kopje over de Kids Club. 

← Terug naar nieuws