31-10-2017

KAISZ - portretten op locatie


Tijdens mijn werk bij Reade kom ik veel mensen tegen met een reuma-gerelateerde aandoening. Het funeste aan reuma is dat je inderdaad niet kunt zien dat diegene iets mankeert.

**Je grenzen verleggen zit in je - laat je niet tegenhouden**

Tijdens een inspirerend gesprek met twee leden van het bestuur groeide het enthousiasme voor een samenwerking. Ik wil met mijn fotografie exact hetzelfde bereiken als dat KAISZ wil met haar voorlichtingen en doedagen: mensen doen beseffen dat je veel meer kunt dan je denkt. Als je maar wil.

KAISZ is de landelijke vereniging speciaal voor kinderen en hun ouders met een auto-immuun of auto-inflammatoire systeemziekte. Een KAISZ-aandoening kenmerkt zich door snelle uitputting, koorts en pijn in het hele lichaam. De behandeling met zware medicatie richt zich op het onderdrukken van de ziekteverschijnselen. Genezing is tot op heden nog niet mogelijk. KAISZ staat voor een twintigtal zeldzame aandoeningen. Er zijn in Nederland ongeveer 2000 kinderen met een onder KAISZ vallende aandoening. Vanwege de zeldzaamheid en de onzichtbaarheid kennen deze aandoeningen veel onbegrip vanuit de omgeving.

Begin Oktober heb ik in Driebergen een fotoshoot gedaan met de 4 leden van het KAISZ-bestuur. Stuk voor stuk enthousiaste dames die zich volledig inzetten voor deze stichting. Voor, tijdens en na de sessie hebben we nog uitgebreid gepraat over de doelen van KAISZ en IQ Photo&Art. Een super leuke opdracht met een prachtig resultaat.

Wil je meer weten over de stichting en haar werkzaamheden, bekijk dan hun website.

← Terug naar nieuws