28-04-2018

Korfbal - Ereklasse KZ vs Fortuna

Na een middag in de sporthal De Koog voor zitvolleybal moest ik om 15.15u naar buiten om voor korfbalfoto.nl aan de slag te gaan. Het regende dus moest ik ook de plastic hoes om de camera vastzetten en met mijn winterjas aan was het wel te doen.

De twee koplopers, beide met 10 punten uit zes wedstrijden, wonnen hun eerste duel na de zaal en mogen nu dus gaan uitvechten wie de beste uitgangspositie heeft. In Delft won KZ, nadat Fortuna in de tweede helft volledig stil viel. Nu mogen de Delftenaren, die vorige week van KCC wonnen, proberen om KZ een halt toe te roepen. Lukt dat Fortuna ook, of verschaffen de Kogers zich de (voorlopig) beste uitgangspositie? 

KZ nam het initiatief en had steeds een kleine voorsprong in de eerste helft, tot maximaal 9-6. Daarna was Fortuna sterker, met een 11-13 ruststand als gevolg. Na rust liepen de Delftenaren verder uit tot 16-20. Vanaf dat moment zette KZ nog een keer flink aan, en startte de inhaalrace. Op 25-25 was Fortuna bijgehaald, daarna volgde 26-25 en 27-26, maar toch ook nog de 27-27 dankzij Fortuna’s topscorer Nik van der Steen. Een terechte uitslag conform de verhoudingen in het veld, waardoor beide teams met 11 punten bovenaan blijven staan. Uitslag: 27-27. (Bron: www.korfbal.nl)

Mijn foto staat ook bij het artikel op www.korfbal.nl.
Voor de serie van de gehele wedstrijd verwijs ik je graag naar OYPO.

← Terug naar nieuws