26-10-2019

Korfbal fotograferen met een prachtig herfstzonnetje

Na een heerlijke en erg lange vakantie in Malawi was het vandaag tijd voor mijn eerste korfbalwedstrijd van dit seizoen. Met die nieuwe regels omtrent extra scheidsrechters, kaarten, eigen strafworpen etc. moet ik wat wedstrijduren in de camera hebben zitten om daar goed mee om te kunnen gaan. Volgens buienradar zou het zonnetje schijnen tussen 13.00u en 14.00u dus het was eigenlijk ook geen straf om nog even buiten te moeten fotograferen.

Voor de gelegenheid had ik gekozen voor de hoofdklasse junioren wedstrijd tussen KZ/Thermo4U A1 en Sporting Delta A1. Koog aan de Zaan is niet heel ver rijden en ik kom graag bij KZ. Een leuke vereniging met super aardige mensen.

Waar Sporting Delta in het begin trefzekerder was dan de thuisploeg draaiden de rollen al snel om en kon KZ een kleine voorsprong pakken richting de kleedkamers. Het overwicht van KZ was met name aan het einde van de eerste helft zichtbaar, de schoten en doorloopballen begonnen te vallen en zodoende ging het geloof in een overwinning omhoog.

In de tweede helft leek zich hetzelfde scenario als in de eerste helft voor te doen. Sporting Delta kwam na een doelpuntloze eerste 10 minuten steeds iets dichterbij. Ze naderden de thuisploeg tot op 2 punten met een 9-7 stand.
Maar na de timeout van Tim Bakker, coach KZ A1, kreeg de thuisploeg het weer te pakken en begon het langzaam uit te lopen.

Uiteindelijk was het overwicht te sterk en won KZ met 22-12. Een sterke overwinning voor KZ, die veel vertrouwen zal geven kijkende naar het komende zaalseizoen.

Foto’s staan op OYPO


 

 

← Terug naar nieuws