31-03-2019

Korfbal - het slot van de zaalcompetitie in beeld

Vorige week was ik getuige van het duel AW.DTV (Amsterdam) en Tempo (Alphen aan de Rijn) tijdens hun 2e ontmoeting in de play-offs in de Hoofdklasse Korfbal. Tempo had de eerste wedstrijd na een stroeve start, in eigen huis, toch naar zich toe kunnen trekken en gingen vol vertrouwen naar Amsterdam voor de return.

Maar het liep toch even wat anders voor de Alphenaren. AW.DTV nam ook nu weer een ruime voorsprong in het begin van het duel. Maar in tegenstelling tot de eerdere ontmoeting wisten ze deze voorsprong in eigen huis wel vast te houden en sleepten er zo een 3e ontmoeting uit.
Tempo ging dinsdag heel anders te werk. Ze namen nu zelf het innitiatief en wonnen toch wel overtuigend van AW.DTV. Op naar de finale tegen Groen Geel, welke zelf wel in 2 wedstrijden KV Wageningen had verslagen.
De eerdere ontmoetingen tussen Tempo en Groen Geel, tijdens de reguliere competitie, eindigde in een gelijkspel en een minieme overwinning voor Tempo. Zou het Groen Geel nu wel lukken om Tempo te verslaan? Zou Tempo bestand zijn tegen de druk van het spelen van een grote finale en zich niet laten overweldigen door de omstandigheden?

Finale in Papendrecht - geweldige ambiance om een finale te fotograferen
Net als vorig jaar was de PKC-hal in Papendrecht de locatie voor de hoofdklasse finale. Zowel Tempo als Groen Geel hadden veel supporters meegenomen naar de hal. Groen Geel had zelfs 7(!) bussen vol. De hal kleurde dan ook over het algemeen Geel en Groen.

Groen Geel was duidelijk beter bestand tegen de druk en zorgde voor een comfortabele voorsprong bij rust. Waardoor de 2e helft eigenlijk alleen maar een formaliteit was. De spelers van Tempo kwamen al verslagen uit de kleedkamer voor het 2e deel, de teleurstelling was reeds van de gezichten af te lezen. Had Tempo haar kruid de dinsdag ervoor al verschoten? 

Jammer genoeg voor het publiek volgde een doelpuntloze fase in het begin van de 2e helft. Zowel Tempo als Groen Geel leden veel balverlies en speelden heel statisch. Kevin Dik en Stijn Hoekstra namen hun ploeg uiteindelijk op sleeptouw en scoorden een aantal prachtige afstandschoten waardoor het groen-gele publiek kon blijven juichen en zingen.
Groen Geel wint de hoofdklasse finale en kan zich gaan opmaken voor de Korfballeague volgend jaar. Tempo moet in de herkansing tegen KCC. Dat belooft wat. KCC heeft de ervaring van het spelen op het hoogste niveau en Tempo heeft inmiddels al 4 wedstrijden extra in de benen. Maar wie weet…


Foto’s

Play-off wedstrijd 23-3-2019 AWDTV - TEMPO: Orange Pictures en OYPO

Finale 30-3-2019 TEMPO - Groen Geel: Orange Pictures (wedstrijd) en OYPO (publiek en huldiging)


 

← Terug naar nieuws