29-09-2018

Korfbal in September - juiste ingredienten voor prachtfoto's

Sportfotograaf zijn in de nazomerse dagen van het jaar is echt geen straf. Zeker als het weer meewerkt en je de hele middag heerlijk buiten kan zijn.
9 september was ik getuige van de Amsterdamse korfbalderby in de ereklasse AWDTV - Blauw Wit en vandaag, 29 september, zat ik prinsheerlijk in mijn korfbalfoto.nl-polo en bodywarmer op het veld van DSC dat in de hoofdklasse de degens kruiste met Tweemaal Zes.

Het zonnetje zorgt voor perfecte omstandigheden voor wat betreft het publiek en de zit- en lighoudingen op de grond. Geen jas nodig en de camera heerlijk los in de hand. Wat wil je nog meer als je een wedstrijdje korfbal komt kijken of fotograferen zou je kunnen zeggen.

Het klinkt gek, maar voor mij mag de zon wel wat minder. Elke hoek van het veld zorgt voor andere lichtomstandigheden, wat niet altijd in de fotograaf’s voordeel is. Zo ook vandaag. Waar het in Amsterdam wisselend bewolkt en zonnig was, was het vandaag alleen maar zon. En dan valt het nog niet mee om telkens de juiste situatie te pakken op de juiste manier.


De wedstrijd tussen AW DTV - Blauw Wit ging gelijk op maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind, 13-11. Dat belooft wat voor de return. Omdat het tot spannend bleef heb ik tot het eind een prachtige fotoserie kunnen vastleggen. 

Vandaag had DSC voor het eerste fluitsignaal de betere papieren ten opzichte van haar tegenstander uit Maartensdijk.
Het publiek, wat op deze prachtige zaterdagmiddag in grote getalen op was komen dagen, zag een thuisploeg die moeite had haar veldoverwicht om te zetten in doelpunten. De eerste helft kwam DSC wel op voorsprong maar het verschil werd nooit groter dan 4 voor.Pas na de rust werd het verschil tussen beide ploegen duidelijk doordat de thuisploeg onder aanvoering van Robert Roubos de doelpuntenmachine aanzette en eigenlijk vrij gemakkelijk kon uitlopen naar 23-10. 
Beide ploegen wisselden volop en zo kon iedere aanwezige genieten van afwisselend spel van beide ploegen. Ook echt geen straf voor ondergetekende.
Uiteindelijk bleven de 2 punten in Eindhoven, DSC won met 27-16 en blijft verdiend 2e in de hoofdklasse B achter Rohda Amsterdam, dat vandaag nipt won van Fiks, 15-14.

Foto’s 2018-09-09 AWDTV - Blauw Wit
Foto’s 2018-09-29 DSC - Tweemaal Zes
← Terug naar nieuws