09-06-2018

Korfbal: Kruisfinale PKC/SWKGroep - KZ/Hiltex

In mijn korte carrière als korfbalfotograaf voor Korfbalfoto.nl heb ik al veel teams gefotografeerd, maar nog nooit het grote PKC uit Papendrecht.
Vanmiddag was het zover: ik pakte mijn spullen in voor een rit naar het zuiden. Rijdend op de A27 en A15 kwamen er allerlei vragen bij me op: zou ik de juiste beelden kunnen pakken, waardig aan een kruisfinale, zou het bewerken en snel opleveren van de foto’s wel goed gaan? Kortom ook ik was een beetje gespannen.

Respect voor de spelers binnen de lijnen maar ook de reserves op de warme reservebankjes. Het zonnetje scheen volop wat zorgde voor prachtige omstandigheden al waren het briesje wind en de stapelwolken zeker een welkome afwisseling.Gelukkig waren beide teams helemaal niet zo bezig met de omstandigheden en gingen er vol tegen aan. In het begin kon KZ de thuisploeg redelijk volgen maar al snel bleek PKC toch echt over het betere team te beschikken.
De 13-8 met rust gaf de verhoudingen op het veld wel goed weer. PKC was beter in het afronden van de kansen en creëerde ook veel meer dan haar tegenstander. Al snel liep de thuisploeg verder uit en verdubbelde haar voorsprong tot een eindstand van 26-16.

Na de wedstrijd werd er volop nagepraat over de spagaat van Suzanne Struijk, maar helaas kon ik die niet uit de fotocamera toveren. Men moet het maar doen met Richard Kunst die over de rug van zijn tegenstander de bal probeert te pakken onder de korf…
Blijdschap en teleurstelling liggen dicht bij elkaar in de sport. Na de wedstrijd dus vooral blije en opgeluchte gezichten aan de kant van PKC en teleurstelling bij KZ.Een van de supporters vroeg me na de wedstrijd of ik al klaar was en schrok van mijn opmerking dat het nu pas begon. Het fotograferen van de wedstrijd is eigenlijk nog maar de voorbereiding op het echte werk in dit geval. En dat was het zeker, pas 1,5u na de wedstrijd kon ik mijn spullen gaan inpakken. Maar voordat ik bij de auto was stond mijn foto al op de site van Korfbal.nl en kon ik met een goed gevoel weer richting het noorden.

TOP/Solar Compleet bleek niet in staat Fortuna/Delta Logistiek van de finale af te houden (Uitslag 21-19). Dus volgende week mag ik op herhaling om PKC te fotograferen, maar dan in Bennekom. Ik heb er nu al zin in!

Fotoserie PKC - KZ

← Terug naar nieuws