02-06-2018

Korfbal: TOP/Solar Compleet - DSC

Beslissingswedstrijden worden veelal gespeeld op de laatste competitiedagen. Zo ook vandaag. Thuisspelend TOP/Solar Compleet moest winnen om een plek voor de kruisfinales te bemachtigen terwijl bezoekend DSC moest winnen om volgend seizoen ook op het hoogste niveau te kunnen acteren.

Beide ploegen gingen flitsend van start en het ging gelijk op. Vooral de dames van beide ploegen waren in het begin op schot. De aanvallen van de thuisploeg was snel en afwisselend wat leuke acties opleverde. DSC bleef goed bij door zuivere schoten. 
In de rust was er aandacht voor alle TOP-jeugdkampioenen. Een heuze kampioenenparade met een afsluitende kampioensfoto aangevuld met de selectie van TOP/Solar Compleet.

DSC was niet in staat de zaalkampioen na de rust te volgen. TOP/Solar Compleet stelde na de rust orde op zaken en liep snel uit naar 15-10. Dat kwam DSC nooit meer te boven. TOP/Solar Compleet won uiteindelijk overtuigend met 23-14. Volgende week volgt de kruisfinale tegen Fortuna/Delta Logistiek uit Delft. 

De gehele fotoserie staat op OYPO.

← Terug naar nieuws