15-04-2022

Korfbal - Zaalseizoen selectie Blauw Wit eindigt net niet op het hoogste podium

Het korfbalseizoen voor Blauw Wit 1 zat er al even op. Maar Blauw Wit 2 was begin april nog volop in de race voor de titel in de Reserve Korfbal League. Op 1 april reisde ik naar Bennekom voor de halve finale tegen DVO/Accountor.

Blauw-Wit begon de wedstrijd uitstekend. Na 9 minuten moest DVO een time-out nemen bij een 1-6 achterstand. Dat hielp iets, maar de marge bleef intact tot aan 5-10. Daarna kwam DVO wat dichterbij. De ruststand was 10-13 in het voordeel van de Zebra’s.

De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamers dan Blauw-Wit en wist met 3 scores achter elkaar de stand gelijk te trekken. Een spannende fase volgde tot aan 15-15. Daarna maakte Blauw-Wit het verschil met 3 mooie afstandsschoten van achtereenvolgens Emma, Thomas en niemand minder dan ‘good old’ Gerald van Dijk. Die klap kwam DVO niet meer te boven. Via 16-18 werd het 16-19 en daarna 17-19. Het slotakkoord was voor Blauw-Wit. Met een mooi schot bepaalde Joni 10 seconden voor tijd de eindstand op 17-20.Door deze overwinning plaatste Blauw-Wit 2 zich voor de finale tegen Fortuna/Delta Logistiek 2.  Deze wedstrijd zou op 15 april gespeeld worden in Maarssen.

De OVVO-hal is van zichzelf al Blauw-Wit gekleurd maar tijdens de finale werd hier nog een schepje bovenop gedaan door de fans van de Amsterdamse ploeg. De Zebra’s waren in grote getale afgereisd naar Maarssen om het 2e aan te moedigen.
De wedstrijd begon stroef. Beide ploegen gunden elkaar weinig ruimte en zorgden voor veel verdedigende druk. In de korfzone werd hard gestreden om de felbegeerde rebound. In de loop van de eerste helft lukte het Fortuna steeds vaker om zich onder deze druk vandaan te spelen. Dat leidde tot een 11-7 ruststand.

Na rust kwam Gerald van Dijk in de ploeg. Hij bracht nieuw elan en zou een uitstekende 2e helft spelen. Na een paar minuten kwam Blauw-Wit weer langszij.
Daarna volgde een spannende fase waarin om en om werd gescoord. Blauw-Wit kwam even op voorsprong maar dat duurde niet lang. Met nog 1 minuut op de klok was de stand 19-19. Fortuna speelde nog een lange aanval en wist 10 seconden voor tijd de 20-19 te scoren. De resterende 10 seconden waren voor Blauw-Wit te kort om nog gelijk te maken.

Het was helaas net niet genoeg, maar het team mag evengoed trots zijn op een uitstekend seizoen!