01-06-2019

Korfbal - Zweten geblazen tijdens de laatste competitiedagen

Vijfentwintig mei (speelronde 9) en 1 juni (speelronde 10) mocht ik respectievelijk voor Orange Pictures naar TOP - PKC in Sassenheim en voor het KNKV naar Tempo - AWDTV in Alphen aan de Rijn. Twee prachtlocaties en mooie affiches voor een korfbalfotograaf.

PKC plaatst zich voor de play-offs 
Na alle onrust tijdens de week in aanloop naar de wedstrijd, omtrent vertrekkende spelers bij PKC, werd er zaterdag gewoon weer gekorfbald. De Papendrechters kozen er voor om achter te verdedigen in het vak tegen Mick Snel, wat resulteerde in veel verdedigende rebounds. Aan beide kanten oogde het spel onrustig, veel steals en passfouten over en weer. TOP pakte de eerste voorsprong, daarna nam PKC het initiatief en sloeg een gaatje van vier (3-7). Nog voor rust wist de ploeg uit Sassenheim dat om te draaien, tot een 10-7 voorsprong bij rust. In de tweede helft ging TOP door en pakte een voorsprong van vijf (12-8). Daarna nam PKC het heft in handen, Leeuwenhoek scoorde er twee op rij en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. Op 13-13 lag het weer helemaal open. Opnieuw pakte TOP de voorsprong (15-13) maar PKC maakte de achterstand wederom ongedaan om daarna in de slotfase door te stomen naar de zege. Daarmee is PKC officieel geplaatst voor de play-offs. 

AWDTV blijft op het veld wel op het hoogste niveau acteren
Tijdens speelronde 10 was de enige wedstrijd in de Ereklasse A die nog ergens om ging het degradatieduel tussen Tempo en AW.DTV. De winnaar zou lijfsbehoud veiligstellen, voor de verliezer bleef alleen degradatie over. In het eerdere duel, in Amsterdam, hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht, maar daarvan was in Alphen aan den Rijn geen sprake. Na de promotie in de zaal lukte het de Alphenaren niet om er voor te zorgen dat men ook op het veld volgend seizoen op het hoogste niveau zal acteren. AW.DTV blijft in de Ereklasse, Tempo speelt volgend jaar in de Hoofdklasse. 

Foto’s Tempo - AWDTV (1 juni)
Foto’s TOP - PKC (25 mei)

← Terug naar nieuws