30-04-2018

NK Zitvolleybal - Apollo Mill

Ter voorbereiding van het WK Zitvolley dat in juli van dit jaar in Nederland wordt georganiseerd was ik dit weekend in sporthal De Koog in Koog aan de Zaan aanwezig bij het NK Zitvolleybal Eredivisie.

Het team van v.v. Apollo Mill had positief gereageerd op mijn vraag of ik het team tijdens het NK mocht fotograferen. Ik trof een gezellige groep aan de tafel, gemaakt van de oude vloer van sporthal de Sprong waar ik zelf ooit nog op gekorfbald had. Stuk voor stuk enthousiastelingen die fanatiek aan de eerste wedstrijd tegen v.a.s. F.D.S. Sneek begonnen. De 1e set werd verloren, maar het team herpakte zich en trok de 2e en 3e set naar zich toe. Onder toeziend oog van de bondscoach van het heren zitvolleyteam ging helaas de 4e set net verloren en kon iedereen zich opmaken voor de beslissende 5e set.

Beide teams gingen er vol tegen aan in de 5e set. De supporters lieten van zich horen en samen met de spelers van de andere play-off wedstrijd zagen zij het team uit Sneek de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas voor Apollo Mill betekende dit geen finaleplaats en dus geen kans op de titel. Hen wachtte de strijd met VC Allvo om de 3e/4e plek.
Ik heb de kleine finale helaas niet helemaal mee kunnen maken.
Maar toen ik om 15.00u weg moest om buiten de korfbalwedstrijd KV Koog Zaandijk - Fortuna/Delta Logistiek te fotograferen was deze strijd nog niet gestreden. 

De foto’s staan inmiddels op OYPO.

← Terug naar nieuws