26-08-2018

Orange Angels Wereldkampioen

De Nederlandse rolstoelbasketbaldames waren maar voor 1 ding naar Hamburg gekomen: de wereldtitel. Vanavond was het dan zover: de grote finale tegen Groot Brittannië. 

In hun voorbereiding op dit moment werden Helen Freeman en haar teamgenoten al 3 keer met ruime cijfers verslagen. Nederland was van het begin af aan de verwachtte finalist, maar Duitsland, de verwachtte en misschien wel gedroomde tegenstandster, verslikte zich in de halve finale in de kracht van Groot Brittannië. 

Trotse familie en vrienden in oranje op de tribunes. Al Juichend, stampend en toeterend werden de dames aangemoedigd. De spanning was bij de dames van de gezichten af te lezen, maar het plezier straalde er ook van af.
In de eerste helft werd de basis gelegd voor de allereerste wereldtitel. Na een sterk eerste kwart (19-10) leidde Oranje bij rust met 31-20. Groot-Brittannië vocht zich na rust nog terug naar 38-32 aan het einde van het derde kwart. Het vierde kwart wisten Bo Kramer en de andere dames toch weer de basket te vinden en daarmee lieten de Orange Angels zien toch echt de beste van de wereld te zijn.Ik kan niet omschrijven wat het met je doet als je je eigen team fotografeert in een setting als deze. Het plezier, de vreugde, de blijdschap, er gaat van alles door je heen. Het was echt geweldig om mee te maken en ik hoop in de toekomst echt nog veel meer van dit soort momenten te mogen beleven.

De foto’s van de wedstrijden staan op www.orangepictures.nl

Halve finale Dames (NED-CHN) en plek 9/10 Heren (NED-JPN)
Finale Dames Nederland - Engeland (56-40)

← Terug naar nieuws