15-03-2019

Paradressuur - kunst met een grote K

Van 14 tot en met 17 maart stonden de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch geheel in het teken van The dutch Masters, het internationale paardensportevenement dat ook bekend is als Indoor Brabant. De top van het internationale dressuur- en spring gilde was vier dagen lang te bewonderen. Voor de beste Nederlandse paradressuurruiters stond er onder meer een kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy op het programma. Reden voor mij om naar het zuiden af te reizen. 


Omdat dit de eerste keer was dat ik de paardensport zou fotograferen was het voor mij wel spannend om uit te zoeken hoe alles in zijn werk gaat.
Het was ook even wachten want de paradressuur wedstrijd was 2 uur naar achteren geschoven in het programma. Daardoor kon ik van te voren al wat reguliere dressuur en springwedstrijden fotograferen om er in te komen. 

Ik heb vanuit verschillende perspectieven de foto’s genomen om zo uit te vinden of ik in staat zou zijn de sport goed op beeld te krijgen. Achteraf kan ik zeggen dat paradressuur fotograferen kunst is met een grote K.

Foto’s Orange Pictures

← Terug naar nieuws