21-04-2018

Rolstoelbasketbal - Finales seizoen 2017-2018


Beker een prooi voor Only Friends

Een jaar geleden reisde ik af naar Katwijk om mijn eerste bekerfinale rolstoelbasketbal te fotograferen. Dit keer was de sporthal in Vleuten het decor met dezelfde ploegen die strijden om de titel: Antilopen en Only Friends.
In 2017 ging Only Friends er zowel met de beker als met de landstitel vandoor. 
De vraag was of de ploeg haar favorietenrol voor deze wedstrijd ook waar kon maken. Sc Antilopen kent een goed seizoen, strijdt nog om het kampioenschap, dus zou het ze best moeilijk kunnen maken. 
Over de gehele wedstrijd gezien was Only Friends beter in de afronding van haar kansen, maakte minder persoonlijke fouten en was feller op de bal. Antilopen bood dapper weerstand, maar was niet in staat om het de Nederlands kampioen van 2017 echt moeilijk te maken. Only Friends wint de beker 44-33. 

Only Friends grijpt de dubbel

Net als in 2017 was het Only Friends sportcentre het decor van de Nederlandse finale om de landstitel. 
Only Friends had vrijdag 20 april tijdens haar halve finale geen kind aan het Rotterdamse Arrow’s terwijl SC Antilopen een tweede verlenging nodig had om Devedo van een finaleplek af te houden.
Helaas was SC Antilopen niet in staat het Only Friends dit keer erg moeilijk te maken. De wedstrijd van de avond ervoor had duidelijk veel energie gevergd. Aan het einde van het eerste kwart stond het al 15-2 in het voordeel van de thuisploeg. In het derde kwart lukt het SC Antilopen meer te scoren maar de snel opgebouwde voorsprong werd niet meer weggegeven en uiteindelijk mocht aanvoerder Tony Schouten voor de tweede keer in 1 week de beker in ontvangst nemen. Uitslag 67-41 in het voordeel van Only Friends.

Beide ploegen gaan de komende tijd hun geluk proeven in Europa. Only Friends reist komende donderdag naar Sheffield en hoopt daar te stunten tijdens de Euroleague 2 finales. SC Antilopen reist naar Frankrijk om hun geluk te proeven tijdens een kwalificatietoernooi voor de Euroleague 3. 

Foto’s NBB Bekerfinale  Only Friends - SC Antilopen
Foto’s NBB Finale landstitiel Only Friends - SC Antilopen

← Terug naar nieuws