05-08-2018

Rolstoelbasketbal - The Dutch Battle

Vandaag vielen de beslissingen in het rolstoelbasketbaltoernooi The Dutch Battle in Nieuwegein. 5 dagen, 7 teams, 18 wedstrijden, zomaar wat getallen… Het was een intensieve week maar een ervaring om nooit te vergeten.

Orange Lions en Orange Angles
De Nederlandse heren speelden gisteren tegen Spanje om de felbegeerde finaleplek nadat ze 3e waren geworden in de poule. Helaas waren de Spanjaarden beter en strijden de Orange Lions vandaag om de 3e plek. Turkije was eerder deze week te sterk, maar wie weet zou het thuisvoordeel ook een rol kunnen spelen en het brons gewoon hier blijven.

De Orange Angles zetten deze week hun mondiale zegetocht voort in Nieuwegein. De Nederlandse dames zijn net als de heren in voorbereiding voor het WK in Hamburg later deze maand en ze zijn op de goede weg. Alle speelsters krijgen speelminuten en kunnen zo wennen aan het internationale niveau. 

Helaas voor het toegestroomde publiek verloren de Orange Lions wederom van Turkije en moest genoegen nemen met een 4e plaats. Maar zorgden de Orange Angles voor de kers op de taart van dit geslaagde toernooi door de Dutch Battle 2018 op hun naam te schrijven.

WK in Hamburg - ik ben er bij!
Eind deze maand reis ik met de BEN-supporters naar het WK rolstoelbasketbal in Hamburg. De persaccreditatie is geregeld voor het finaleweekend.
Het zou toch fantastisch zijn wanneer ik de Nederlandse dames zou kunnen fotograferen tijdens de titelstrijd om het wereldkampioenschap!

De foto’s van de wedstrijden van de Orange Lions en Orange Angles zijn terug te vinden op Orange Pictures:
1-augustus-2018: Nederland - Spanje (H), Nederland - Groot Brittannië (D)
2-augustus-2018: Nederland - Turkije (H), Nederland - USA (D)
3-augustus-2018: Nederland - Duitsland (H), Nederland - Groot Brittannië (D)
4-augustus-2018: Nederland - Spanje (H), Nederland - USA (D)
5-augustus-2018:
Kleine finale Nederland - Turkije (H), Finale Nederland - Groot Brittannië (D)

← Terug naar nieuws