24-06-2018

Rolstoelrugby NK 2018

Vorig jaar prolongeerden de Amsterdam Terminators al hun NK-titel Rolstoelrugby in Almere. Zouden ze in staat zijn ook dit jaar het NK op hun naam te schrijven?

Dit weekend was ik in Sporthal Waterrijk in Almere aanwezig tijdens het Rolstoelrugby NK 2018. De Terminators, dat aanwezig was met maar liefst twee teams, de Quad Fighters en de Mavericks hadden me ingehuurd om hun wedstrijden te komen fotograferen. Van de zes wedstrijden op zaterdag heb ik er vier gefotografeerd. 

Op zondag heb ik de strijd om plek 5/6 en 3/4 als toeschouwer meegemaakt. Het blijft toch een leuk spelletje om te zien. Onvoorstelbaar hoe hard deze spelers kunnen rijden en helemaal niet bang zijn om iemand uit de stoel te HITTEN.

De finale was er weer een om als fotograaf vast te leggen en beloofde een spannende wedstrijd te worden. Beide teams hadden tijdens de voorrondes en halve finales laten zien dat ze vol voor de titel wilden gaan. 

Het eerste kwart kende vooral een gelijk opgaande score. In het tweede kwart ging de rem er duidelijk af bij de Terminators en liepen ze voorzichtig uit. Waar de Quad Fighters in de eerste helft in staat waren het spel van de Terminators te ontregelen was het juist de Terminators dat de tweede helft domineerde. De voorsprong werd langzaam maar zeker uitgebouwd en de winst kon het team uit Amsterdam niet meer ontgaan (eindstand 55-39).De titel van 2016 en 2017 werd hiermee geprolongeerd en de beker ging weer mee terug naar Amsterdam. 

Foto’s voorrondes - Mavericks, Quad Fighters, Terminators
Foto’s finale - Terminators vs Quad Fighters

← Terug naar nieuws