04-09-2022

Ruim 1,1 miljoen euro voor ALS onderzoek opgehaald

Ruim 2.500 deelnemers sprongen 28 augustus 2022 in de Amsterdamse grachten  om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Meer dan  1.000 toeschouwers, 60 patiënten met hun dierbaren,  300 vrijwilligers en 50 partners/sponsoren maakten deze dag een om nooit te vergeten. Een zonnige dag met een recordbedrag van €1.142.581,- euro.

Het team van Smith+Nephew had me gevraagd om hun zwemmers tijdens hun 2km te fotograferen. Ad, Cindy, Daan, Daniëlla, Danny, Ewoud, John, Mario, Marja, Daniëlle, Tom en Tom legden de afstand in een mooie tijd, ongeveer 1uur en 20minuten, af. Complimenten!

Amsterdam City Swim voor de 10e keer georganiseerd
In 2011 begonnen 14 vrienden een inzamelingsactie voor ALS, de dodelijke zenuw-spierziekte waar hun vriend Weert-Jan Weerts aan leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen en donaties besloten ze de actie uit te bouwen. Inmiddels is de Amsterdam City Swim (ACS) een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden mensen aan meedoen.

Het doel van de Amsterdam City Swim is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS én om de kwaliteit van leven van ALS-patiënten te verbeteren. De afgelopen jaren werd al meer dan 13 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ALS. En zolang er nog geen behandelmethode voor ALS is blijven we daarmee doorgaan.

Inmiddels is mijn eigen training begonnen voor de volgende editie. Dus ben ik op zoek naar een fotograaf die mij kan vervangen!

 

← Terug naar nieuws