26-02-2019

Spannende strijd in de korfballeague

Voor beide ploegen was het een belangrijke wedstrijd. LDODK stond bij aanvang van de wedstrijd op plaats 3, 19 punten, en KZ op plaats 4, op 17punten. LDODK wilde graag het gat met KZ vergroten, KZ wilde graag inlopen en zo druk houden op de derde plaats met Fortuna vlak achter zich.
Helaas moest LDODK het zonder Marjolein Kroon stellen, zij was al een week ziek. En ook Marjon Visser kon vanwege familieomstandigheden pas de tweede helft ingezet worden door coach Henk Jan Mulder.

Erwin Zwart sleept de overwinning wederom binnen in de laatste minuten 
LDODK had in het begin het betere van het spel en kwam op een 2-6 voorsprong, maar er volgde een doelpuntloze fase waardoor KZ weer aan kon sluiten. Opnieuw sloeg LDODK een gaatje maar ook nu maakte KZ deze ongedaan en bij rust was het dan ook ‘gewoon’ 10-10.
In de tweede helft gaven beide ploegen elkaar geen centimeter en was het ongemeen spannend. De wedstrijd kwam eindelijk een beetje los. Bij een ieder stond nog op het netvlies hoe André Zwart in de heenwedstrijd LDODK in extremis naar een punt schoot en ook nu leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, tot Erwin Zwart na een goede actie naar binnen een strafworp meekreeg en deze koelbloedig verzilverde.

De grote ontlading bij de Friezen na het eindsignaal. Het gat met KZ is immers nu vijf punten en de achterstand op PKC nog altijd miniem. KZ was na afloop natuurlijk teleurgesteld, maar er kon een klein lachje vanaf toen men hoorde dat concurrent Fortuna had verloren in Nijeveen. 

Spannende slotfase Korfballeague naderd
Voor beide ploegen volgt nog een spannende slotfase van de competitie met volgend weekend de kraker TOP (S) - LDODK in het verschiet. Er kan nog van alles gebeuren maar de Friezen zijn er zeker klaar voor. 

Foto’s
Orange Pictures en Korfbalfoto

Programma Speelronde 15 (Bron: www.korfbal.nl)


 

← Terug naar nieuws