21-01-2019

Spektakel in Delft - Korfballeague

In opdracht van Korfbalfoto toog ik afgelopen zondag naar Delft. Normaliter fotografeer ik veelal voor de bond in en rondom Amsterdam, maar voor dit weekend had ik aangegeven geen voorkeur te hebben voor de locatie. Dus dat werd een wat langere maar zeker geen vervelende autorit.

Eenmaal aangekomen meldde ik me aan bij de organisatie en werd ik door het bezoekende publiek uit Portugal, de nummer 2 van het laatste EK in Heerenveen, gevraagd een groepsfoto te maken. Nadat ik mijn camera ingesteld had op de lichtomstandigheden van de Fortuna-hal kon het spektakel beginnen.

De foto van Fleur’s schotpoging werd op Instagram meer dan 800keer geliked. 

Wedstrijdverslag van KNKV:
Het publiek werd getrakteerd op een prachtige strijd, waarbij Fortuna uit de startblokken schoot. Na de snelle 3-0 achterstand kwam LDODK maar Fortuna bleef aan de goede kant van de score en vlak voor rust sloegen de Delftenaren een gaatje van vier. Direct na rust verkleinden de Friezen de achterstand tot twee, maar het duurde tot diep in de tweede helft tot de gelijkmaker viel. Het was aanvoerder André Zwart die de 27-27 binnenschoot waarna het billenknijpen was. Met nog negen seconden op de klok kreeg LDODK een strafworp mee die Erwin Zwart scoorde, maar er was een time-out aangevraagd waardoor hij de strafworp opnieuw moest nemen ná de time-out. Zwart bleef koel en scoorde ook in de herhaling, waarna Fortuna nog negen seconden had om een laatste aanval op te zetten. Het schot miste echter doel en de rebound was voor LDODK, dat daarmee in extremis de punten pakte. (Uitslag: 27-28)

Korfbal.nl maakt gretig gebruik van de foto’s
De wedstrijd zat vol met strijd en emotie wat dus een prachtige fotoserie voor het KNKV opleverde. Met name de spelers van LDODK lieten merken wat de laatste doelpunten voor hen betekenden. Belangrijk was hun overwinning zeker. De afstand tussen de top 4 en de middenmoot is hiermee gedicht. Ik ben benieuwd wat de rest van de competitie voor spannende wedstrijden gaat opleveren. 
In de week die volgde kwamen veel van mijn foto’s langs op Korfbal.nl.
Dat ik van mijn sport mijn werk heb kunnen maken is op deze manier telkens weer genieten!

Foto’s OYPO (Korfbalfoto)
Foto’s Orange Pictures

 

← Terug naar nieuws