25-04-2022

Succesvolle editie Cruyff Legacy 14K

Ruim drieduizend deelnemers kwamen zondag, daags voor de 75e geboortedag van Johan Cruijff, in actie tijdens de Cruyff Legacy 14K. Ik was namens de organisatie ingedeeld om de Kidsrun in beeld te brengen en daarna de deelnemers van de 5K en 14K te verwelkomen en feliciteren met hun prestatie. Het prachtige weer droeg bij aan de fantastische sfeer die er in en rond het stadion hing. 



De Johan Cruyff Foundation en de Ajax Foundation werkten bij het loopevenement hecht samen om geld op te halen om zo de ontwikkeling van kinderen door sport en spel te stimuleren. Uiteindelijk werd maar liefst €385.014 bijeen gelopen!

Geheel in de geest van Ajax-icoon Cruijff wordt er door de foundation alles gedaan om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Voor ieder kind is daarbij een veilige ruimte voor sport en spel belangrijk. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Juist voor deze kinderen steunt en ontwikkelt de Johan Cruyff Foundation sportactiviteiten.



Gezien de actuele situatie in Oekraïne gaat 50% van de netto-opbrengst van de Cruyff Legacy 14K naar sportprojecten waarmee Oekraïense vluchtelingen in opvanglocaties worden ondersteund. Zodat ook zij dankzij sport en spel plezier kunnen maken en de wereld om zich heen even kunnen vergeten.

De aftermovie volgt…

 

← Terug naar nieuws