08-07-2018

UCI Para-Cycling Road World Cup 2018 Emmen

Dit weekend was het zover: de para-cycling world cup in Emmen. Na de fotosessie op de Posbank en de Handbike Marathon in Nieuwegein mocht ik nu voor de Koninklijke Nederlandse Wielerunie fotograferen op dit grote evenement.

Dag #1 - Tijdritten in alle 26 categorieën
Het programma van vrijdag was niet misselijk. Van s’morgens vroeg tot laat in de middag werden de tijdritten in de verschillende disciplines afgewerkt: driewielers, tandems, handbikers en gewone fietsers. 
De Nederlandse atleten lieten zich van hun beste kant zien en 6x werd het Nederlandse volkslied gespeeld nadat de winnaar de Drentse koek en de medaille in ontvangst had genomen.

Handbiker Tim de Vries op weg naar goud in de klasse MH5.

Artikel KNWU 6 juli 2018 - Nederlandse ploeg tankt vertrouwen in tijdrit WB Emmen

Dag #2 - Wegwedstrijden Handbikers
Dag 2 stond in het teken van de wegwedstrijd van de handbikers. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen waren er Nederlandse kanshebbers voor de gouden medaille. Uiteindelijk was de oogst 5x goud en 2x zilver voor de Nederlandse atleten. 

Artikel KNWU 7 juli 2018 - Nederland zet opnieuw de toon in Emmen

Dag #3 - Wegwedstrijden Blind: Tandem en Cyclists, Team Relay Handbikers
Het weekend werd afgesloten met de wegwedstrijden voor de tandemrijders en cyclists die rijden op een reguliere fiets met kleine aanpassingen. Wat kunnen deze topsporters hard rijden. Gelukkig was het mooi weer en kon de camera op een snelle sluitertijd ingesteld worden. 

Vincent Ter Schure en Timo Fransen leidt de kopgroep in de wegwedstrijd voor tandemrijders. 

Uiteindelijk leverde de laatste dag van deze wereldbekerwedstrijden ook een mooi resultaat. Vincent Ter Schure en Timo Fransen leggen beslag op het goud terwijl Tristan Bangma en Cor van Leeuwen de strijd om het zilver winnen van de atleten uit Spanje. Verrassend waren de zilveren medailles van Caroline Groot in de WC5-klasse en Martin van der Pol in de MC5-klasse. 

Kalender Para-cycling
15 September 2018: NK Paracycling in Vondelpark tijdens de Vondelgames
Voorjaar 2019: WK Baanwielrennen in Apeldoorn
12-15 September 2019: WK Paracycling in Emmen

#paracycling #knwu #TeamNL_paralympisch #paralympischNL #UCIworldcupEmmen #wielrennen #handbike #sportfoto #actiefoto #parasportNL #invictusgames #topsport #Emmen

Facebookpost - Linkjes naar albums OYPO

← Terug naar nieuws