18-04-2019

Volleybal - Alom positieve energie op de foto

Orange Pictures stuurde me 14mei naar Meijel, een klein dorp ergens tussen Eindhoven en Venlo, voor de volleybalkampioenswedstrijd tussen VV Peelpush en VV Utrecht. De thuisspelende koploper streedt in een rechtstreeks duel met de nummer 2 om de titel in de topdivisie. 

In een bomvolle Körref in Meijel versloeg het duidelijk betere Peelpush Utrecht met 3-0. De eerste set werd met 23-16 redelijk gemakkelijk binnengehaald. Ook in de tweede set was Peelpush de betere ploeg en won met 25-17. Daarmee was het kampioenschap tot enthousiasme van het team en het publiek een feit. De derde set was hiermee een formaliteit waarna het feest echt losbarstte.
De Meijelse vrouwen verruilen hiermee de Topdivisie voor de Eredivisie.  De promotie naar de Eredivisie past voortreffelijk in het 50ste jubileumjaar die de club dit jaar viert. Het geeft het 50ste jubileum een extra gouden randje. 

Elk punt vieren alsof het het winnende punt is
Wat me vooral is bijgebleven is de positieve aanmoedigingen van de teams bij elk gewonnen maar ook bij een verloren punt. De teams zorgen hiermee voor een positieve vibe op het veld waardoor iedereen er vol voor blijft gaan ook al is de wedstrijd zo goed als verloren. Daar kunnen ze bij andere sporten zeker een voorbeeld aan nemen.

← Terug naar nieuws