16-03-2019

WK paracycling - racen voor wat je waard bent

Omnisport Apeldoorn vormde dit weekend het decor voor de Wereld Kampioenschappen Paracycling 2019.  De Nederlandse vrouwentandem Larissa Klaassen/Imke Brommer op de sprint en Daniel Abraham Gebru op de scratch, elk met brons, brachten het totaal aantal gewonnen medailles voor Nederland uiteindelijk op negen. Daarbij zat één wereldtitel: Caroline Groot won op de openingsdag goud op de 500 meter. Een geslaagd evenement dus voor de Nederlandse equipe. En ik was er zaterdag bij om deze topatleten vast te leggen.

Ontwikkelen als fotograaf - praktijkles 
Ik heb deze gelegenheid aangegrepen om een dag mee te lopen met Mathilde Dusol. Zij heeft 20 jaar ervaring met op het hoogste niveau parasporten te fotograferen en is ook al meerdere keren voor NOC*NSF naar de paralympische spelen geweest. Haar tips, over hoe ze zo’n toernooi aanpakt qua fotografie en welke foto’s ze gebruikt om een verhaal te vertellen over de atleet en zijn of haar race naar goud, helpen mij zeker in mijn ontwikkeling als fotograaf. 

Racen voor wat je waard bent - prachtfoto’s mee naar huis
Het was letterlijk racen voor wat je waard bent voor de atleten op de baan als voor ons als mediateam. Fotograferen, foto’s bewerken en opleveren en ondertussen in de gaten houden wanneer we de Nederlandse selectie moesten volgen naar de ring. 
Met dank aan Mathilde ben ik thuis gekomen met prachtige foto’s vanuit verschillende punten langs de baan en heb ik geleerd hoe het verhaal van de atleet te vertellen aan de mensen thuis. Deze ervaring neemt niemand me meer af.

Foto’s Orangepictures

← Terug naar nieuws