19-09-2021

Zwemmen in Leiden voor het goede doel

Op 18 september 2021 was ik in Leiden aanwezig bij de Rapenburgrace. Een evenement waarbij door de deelnemers van de 800m zwemrace geld werd ingezameld voor dwarsleasieonderzoek.
Het weer, de sfeer en het enthousiasme van de organisatie, de deelnemers en het langslopende en rollende publiek waren de ingrediënten van deze geslaagde editie van het evenement.

Vanuit Reade deden 24 collega’s en een revalidant mee. Via extra trainingen waren ze allemaal goed voorbereid en hoopten zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar de toegevoegde waarde van het TeslaSuit.

De TESLASUIT is een compleet pak met 80 geïntegreerde elektrostimulatie kanalen. Het pak wordt in het revalidatieproces gebruikt voor het toedienen van elektrostimulatie op spieren over het hele lichaam.
Binnen de revalidatie is fysieke fitheid een voorwaarde om mobiliteit en zelfstandigheid te herwinnen. Bij een grotere fysieke fitheid ben je meer belastbaar en kun je de dagelijkse activiteiten beter aan. Elektrostimulatie kan helpen om de spieren van benen en armen te activeren, waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt en zo de fysieke fitheid verbetert.
Na de race kon iedereen zelf ervaren hoe het pak werkt. Onderzoeker Bob Koomen demonstreerde met verschillende pulsfrequenties de ‘krachten’ van het pak.

De Rapenburg Race wordt geheel belangenloos georganiseerd door Stichting Rapenburg Race en een commisssie betaande uit Leidse studenten.De stichting beschikt over een ANBI-status en donateurs mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Alle inkomsten uit de donaties aan de zwemmers komen geheel ten goede aan dwarslaesie onderzoek.

Nieuwsbericht Reade - ‘De Rapenburgrace was een groot succes’

← Terug naar nieuws