15-06-2019

Amsterdam Quad Rugby Tournament 2019 - Rolstoelrugby op niveau

Ook dit jaar weer van de partij bij het Amsterdam Quad Rugby Tournament georganiseerd door de rolstoelrugbyvereniging van Amsterdam, de Amsterdam Terminators.Op zaterdag 4 rondes, 8 wedstrijden en 16 teams gefotografeerd. Een dag vol actie, plezier en strijd. Super om weer deel hier van uit te mogen maken. Complimenten voor de organisatie. Een mooie maar zware dag werd afgesloten met de demonstratiewedstrijd welke ik als toeschouwer rustig van de zijkant mocht aanschouwen.

Het Engelse West Coast Crush ging er in de A-league met verdiend de titel vandoor. Over de gehele linie was het team beter dan de Red Lions uit Luxembourg. Meerdere Engelse spelers werden gekozen als most valuable player voor hun klassificering. 

Amsterdam Terminators wint eigen toernooi in de B-league
Het team van Amsterdam Terminators Beta heeft haar eigen toernooi met een prachtige winst afgesloten. In de B-finale werd toch wel overtuigend afgerekend met Prague Robots uit Tsjechie. Het is heel leuk om te zien hoe de Amsterdammers in de laatste twee jaar qua ledenaantal zeker verdubbeld zijn en ook het niveau over de gehele linie stijgt. Het enthousiasme van de spelers, begeleiding en organisatie werkt aanstekelijk. Er wordt ook al gesproken over een jaarlijks AQRT-toernooi. Hoe mooi zou dat zijn?!

De arbitrale insteek van een groepsfoto

Internationaal Nederlands succes in het rolstoelrugby
Het Nederlands team, waar een groot gedeelte van de Amsterdam Terminators ook in speelt, zal in augustus naar Denemarken reizen om daar te strijden voor de Europeesche titel in de A-divisie. Het team is in de laatste 2 jaar van de C-divisie naar de A-divisie doorgestoomd. Een plekje in de top-4 zou een ticket naar Tokyo 2020 betekenen. Duimen maar. 

Foto’s Dag 1 (Facebook)
Foto’s Dag 2, Finales (Facebook)


 

← Terug naar nieuws