20-05-2022

Workshop 'Anders kijken met je camera' in de Keukenhof

“Het is zo’n foto die je op internet ziet, en ik heb m gemaakt” kreeg ik als terugkoppeling op een workshop fotografie die ik aan twee aspirant fotografen in de Keukenhof gaf begin mei. 

Nienke en Tessa kregen een presentatie over ‘Anders kijken met je camera’ bij de ingang van het park en mochten daarna samen met hun ouders aan de slag met een spiegelreflex en hun telefoons met opzetlensjes.

Mijn opdracht was “Laat je gevoel spreken met behulp van je camera. Maak daarbij gebruik van de regel van derden, kijk naar het lijnenspel om je heen en probeer verschillende perspectieven als uitgangspunt voor je foto’s.”Tijdens het fotograferen probeerde ik de dames en hun ouders individueel van tips te voorzien. Onder het genot van een drankjes bekeken we later het resultaat van de dag, ik liet ze zien hoe Lightroom hun foto’s nog indrukwekkender kan maken en gaven we elkaar feedback over de gemaakte foto’s. Want wat maakt een foto in jouw ogen een ‘mooie’ foto?
​​​Nienke ontdekte dat ze macrofotografie toch echt wel heel leuk vind en Tessa kan nu nog mooiere vakantiefoto’s maken deze zomer.

 

 

← Terug naar nieuws